Home » Laatste nieuws » Yves Plees: De psychologie achter data

Yves Plees: De psychologie achter data

Niets is zo verleidelijk als de schijnzekerheid van data. Achter dataverzameling en -verwerking zitten echte mensen met blinde vlekken, vooroordelen en de neiging om correlaties te verwarren met causaliteit. De een heeft belang bij een specifieke interpretatie van data, de ander trekt data uit de context om zichzelf een aura van objectiviteit aan te meten. Omdat niets is wat het lijkt in de wereld van data, wordt het tijd om ons bewust te worden van de irrationele krachten onder de bedrieglijk heldere oppervlakte van data.

Bekijk hier de video van Yves over zijn bijdrage aan de BouwKennis Jaarbijeenkomst:

Over Yves:

Yves is een gedreven sociaal wetenschapper en een ervaren spreker/trainer die vanuit zijn marketing en HR know–how zich zijn hele loopbaan heeft verdiept in veranderingsprocessen, gedragsverandering, impact en  beïnvloeding. Hij is sinds 2020 Managing Director van SUE Behavioural Design. Tot dan werkte hij in verschillende multinationals als global marketing en business director.

Als managing director navigeert Yves Plees SUE Behavioural Design om een echt wereldmerk te worden met een internationale voetafdruk. SUE Behavioural Design helpt mensen om betere keuzes te maken in werk, leven en spel. Wij ontwerpen en implementeren gedragsinterventies voor bedrijven, overheden en NGO’s door de kracht van gedragspsychologie en sociale wetenschap te ontsluiten. Het beheersen van gedragsontwerp is echt waardevol voor iedereen, maar vooral nuttig voor innovators, productontwerpers, strategen, marketeers, CX & en UX professionals, beleidsuitvoerders en communicatiespecialisten.

Yves is naast zijn werk bij SUE ook gastdocent aan de Antwerp Management School en de Solvay Business School over innovatie, change en impact.

Volledig overzicht keynotes