Home » Laatste nieuws » Ondernemers met een plan komen verder!

Ondernemers met een plan komen verder!

Column – Dikke plannen schrijven is niet meer van deze tijd, want wie leest ze nog en wie heeft de tijd om ze te schrijven. We leven in het tijdperk van agile, van wendbaar zijn en gewoon lekker aan de slag gaan. Maar zonder plan, met een heldere objective leidt dit tot chaos en vaak helaas tot enorme kostenverspilling. Helaas lezen we hier in de krant steeds vaker over. Het hebben van een heldere koers waar iedereen zijn werkzaamheden op kan richten blijft een erg goed idee, als was het maar omdat dit enorm veel emotionele lekkage voorkomt.

Met een scherp plan op 1A4, met de OGSM methode, kan je een plan maken zonder onnodig tijd te verliezen en toch richting geven aan de organisatie en de ruimte laten voor eigen professional invulling. Het is hierbij wel zaak om echt te kiezen, niet alleen omdat het anders niet op 1A4-tje past, maar met name omdat kiezen leidt tot betere resultaten. Omdat je minder verspilt en snel veel beter wordt in de realisatie van de gemaakte keuze. Kiezen is dus niet verliezen, maar juist de basis voor winnen. Kiezen doet wel pijn, kiespijn, vanwege de lichte twijfel of de keuze wel de juiste keuze is. Juist deze pijn is een indicatie dat de juiste route wordt gevolgd. Een goed plan is dus niet fijn maar doet pijn, maar levert wel veel meer op. Aan jou de keuze!

Over Marc van Eck

planMarc van Eck is een van de sprekers op de BouwKennis Jaarbijeenkomst. Hij is auteur van de bestseller ‘Businessplan op 1 A4’ en medeoprichter van marketingadviesbureau Business Openers. In dit kader helpt hij dagelijks organisaties bij het veroveren van een unieke en authentieke positie in de markt met het merk als kompas. In zijn presentatie vertelt hij hoe je de gestelde ambities van je organisatie kunt uitdragen en hoe je jouw business doelgericht kunt inrichten!

Terug naar nieuwsoverzicht