Home » Laatste nieuws » Guido van Beek: Productie- en prognose verwachtingen

Guido van Beek: Productie- en prognose verwachtingen

Hoe gaat de economie zich ontwikkelen en welke invloed heeft dit op de bouwproductie? Dit is momenteel misschien wel een van de belangrijkste vragen voor Nederland in het algemeen en specifiek voor de bouwsector. De verwachtingen voor 2022 en 2023 worden nog steeds sterk beïnvloed door de corona-crisis. Daarnaast is de situatie rond stikstof in ontwikkeling.

Bij een prognose van de bouwproductie draait het onder andere om hoeveel er wordt gebouwd, wanneer de bouw start en gebouwen opgeleverd worden en voor wie die panden en objecten zijn. De prognose presenteren we in gebouwtypen (meestal uitgerekend in bouwsom en oppervlakte) en woningtypen (meestal uitgedrukt in aantallen). Uiteraard rekenen we dit eveneens door in uitvoerende partijen en opdrachtgevers (particulieren, corporaties, bouwers voor de markt) of economische sectoren. De totale bouwprognoses beslaan zowel de utiliteitsbouw als de woningbouw. In veel gevallen zijn regionale bouwprognoses mogelijk.

Tijdens de BouwKennis Jaarbijeenkomst zal Senior Marktanalist Guido van Beek ons meenemen naar de meest recente productie- en prognoses.

Bekijk hier de video van Guido over zijn bijdrage aan de BouwKennis Jaarbijeenkomst:

Over Guido:

Het maken van ramingen van de woning- en utiliteitsbouwproductie en het schrijven van visiestukken over de woningmarkt, vastgoedmarkt en de bouwproductie past helemaal in het straatje van Guido. Hij stelt sinds 2008 onder andere de maandelijkse managementrapportages over de economie en bouwmarkt op. Ook maakt hij marktrapportages en economische modellen voor specifieke branches op aanvraag van klanten.

Volledig overzicht keynotes