Home » Jaarprijs » Winnaar 2017

Winnaar 2017

Met hun concept Future Proof veroverde Kingspan de BouwKennis Marketing Jaarprijs 2017! Zij namen de prijs in ontvangst tijdens de BouwKennis Jaarbijeenkomst. Sjoerd Seffinga, Business Unit Manager Energy, nam het woord: “Ik had nooit gedacht dat ik ooit zo’n grote zaal zou mogen bedanken voor het stemmen. Dat is meestal voor de grote talentenshows bedacht, maar toch staan we hier. We zijn er heel erg trots op dat we dit concept mogen ontwikkelen. Bedankt voor de prijs!”.

Tijdens de jurybijeenkomst werd het concept als volgt beoordeeld voor de vakjury: “Het is een volledig nieuwe markt die Kingspan met dit concept betreedt. De jury vindt het leaseconcept vooral erg innovatief, dit wordt versterkt door het feit dat dit ook geheel nieuw is voor Kingspan. Ook aan klantgerichtheid is gedacht, door het volledig ontzorgen van de boeren.”

Bekijk hier de winnende video van Kingspan

Kingspan B.V. – Winnaar BouwKennis Marketing Jaarprijs 2017
Kingspan Future Proof
In 2024 moet Nederland Asbestvrij zijn. Dit is een enorme opgave en uitdaging voor de eigenaren van asbestdaken. Kingspan Future Proof is een energiebesparende totaaloplossing voor vervanging van asbestdaken, inclusief financiering. Het totaalplan bestaat uit asbestsanering zonder vezelemissie tot en met het aanbrengen van een nieuw daksysteem met zonnepanelen en energiebesparende LED-verlichting. Kingspan regelt al het papierwerk en verzorgt de financiering waarmee, dankzij een leaseconstructie, het dak binnen 5 tot 15 jaar kan worden terugbetaald. Door de energiebesparing door LED, geïsoleerde dakpanelen en de opbrengsten van zonne-energie wordt een groot deel van het maandelijkse leasebedrag gecompenseerd. Na de leaseperiode is het dak en de zonne-installatie van de klant en wordt de business case in de meeste gevallen zelfs positief. De zon betaalt dus mee aan het nieuwe dak. Meer informatie: www.kingspanfutureproof.nl.

Berkvens Deursystemen – Finalist BouwKennis Marketing Jaarprijs 2017
Verdi: met plafondhoge deuren en kozijnen betaalbaar design binnen handbereik voor iedereen
Hoe laat je een woning er beter uitzien, zonder dat het een fortuin kost? Met Verdi: plafondhoge binnendeuren en kozijnen. Wat Berkvens betreft dé nieuwe standaard voor iedere nieuwe woning. Waar plafondhoge deuren eerder duur maatwerk waren, zijn ze met de introductie van Verdi voor iedereen toegankelijk geworden. Het bovenlicht dat ervaren wordt als een doorn in het oog van bewoners en architecten, verdwijnt hiermee uit de Nederlandse nieuwbouwwoningen. De combinatie van een afgelakte plafondhoge binnendeur met een robuust vormgegeven stalen kozijn, geeft elke nieuwe woning meer klasse en biedt design binnen handbereik. De meebewegende bovendorpel (‘flexunit’) werd speciaal ontworpen om hoogteverschillen en bouwtoleranties op te kunnen blijven vangen. Volgens de aannemer levert het toepassen van een Verdi-combinatie zelfs minder handelingen op de bouw op, een kleinere kans op faalkosten en een mooier resultaat: LEAN bouwen in de praktijk. Door het bieden van een uitgebreid plafondhoog koperskeuze assortiment, kunnen bewoners hun woning tevens verder personaliseren met een stijldeur naar keuze. Geen andere aanpassing in een nieuwbouwwoning levert zoveel meerwaarde op. Plafondhoge totaaloplossing Verdi ambieert binnen 5 jaar dé nieuwe standaard te zijn in binnendeuren en –kozijnen. Meer informatie: www.berkvens.nl.

Koninklijke Mosa bv – Finalist BouwKennis Marketing Jaarprijs 2017
Mosa Panel, snel renoveren met minder overlast
De renovatie van 2.4 miljoen corporatiewoningen is een constante uitdaging voor corporaties, mede door het groeiende tekort aan handjes. Tegelijkertijd wordt huurderstevredenheid steeds belangrijker. Om in deze uitdagingen te voorzien en tevredenheid van huurders te verhogen is Mosa Panel ontwikkeld. Mosa Panel is een innovatief modulair wand- en vloerpaneel waarop Mosa-tegels zijn verlijmd. De tegels worden met uiterste precisie door een tegelrobot op de panelen geplaatst, waardoor strak voegwerk is gegarandeerd. Doordat Mosa Panel over het bestaande tegelwerk wordt aangebracht kan niet alléén snel maar ook met veel minder overlast worden gewerkt. Een renovatieproject verloopt sneller, soepeler en met minder overlast, dit verhoogt de bewonerstevredenheid doordat men sneller geniet van hun nieuwe badkamer, toilet of keuken dan met een traditionele renovatie. Meer informatie: www.mosa.com.

OVERIGE GENOMINEERDEN

BeSense
BeSense
BeSense is een nieuw & intelligent systeem, waarbij sensoren data verzamelen om gebouwen efficiënter, slimmer en schoner te beheren. De sensoren verzamelen data over bezetting van werkplekken en over de comfortwaardes in het gebouw, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, geluid en lichtintensiteit. Deze real-time data wordt in de Cloud verzameld. De gebouwbeheerder krijgt vervolgens op een online platform inzicht in wat er exact in zijn of haar gebouw gebeurt. Naast het slimmer omgaan met bezetting & benutting en het optimaliseren van de luchtkwaliteit wordt het schoonmaakproces aangestuurd middels de BeSense Clean schoonmaak-app. Op de lange termijn kan de gebouwbeheerder door het gebruik van BeSense effectief inspelen op het gebruik van het gebouw en daarnaast een gezonde, schone en productieve omgeving voor de gebouwgebruikers creëren. Meer informatie: www.BeSense.nl.

BMN Bouwmaterialen
BMN Connect App
BMN Connect is een verzameling van onze technische oplossingen en logistieke innovaties. Specifiek afgestemd op de uitdagingen van woningcorporaties en hun co-makers. Hiermee ontzorgen wij deze klanten en ontwikkelen wij oplossingen voor de uitdagingen waar zij voor staan. Tegelijkertijd helpen wij hen bij het verlagen van de proceskosten, duurzamer werken (materiaal, milieu), minimaliseren van de faalkosten en verminderen we de overlast voor de huurder en de wijk. Met name dit laatste is een belangrijke factor voor het vergroten van de huurdertevredenheid. Meer informatie: www.bmnconnect.nl.

Bribus B.V.
Bribus-B
De Bribus B is het concept waarmee Bribus het volledige keukentraject voor woningverhuurders uit handen neemt: opname van de keuken(ruimte) in bewoonde of onbewoonde situatie, begeleiding in huurderskeuze, keukenontwerp, montage, oplevering en nazorg. Bribus biedt een totaaloplossing waarmee het voor woningverhuurders eenvoudig gemaakt wordt om nieuwe keukens te laten plaatsen of bestaande te vernieuwen zonder dat het de verhuurder veel tijd, geld of inspanningen kost. Daarin gaan we zelfs zover dat we indien gewenst een keuzewinkel inrichten waarin de huurder zijn keuze kan maken. De Bribus B koppelt maximale ontzorging aan een maximale klanttevredenheid. Meer informatie: www.bribus.nl.

KYP BV
De planning van de klant in de ‘broekzak van de timmerman’
Het communiceren van verwachtingen is al decennia lang geen sterk punt in de bouw. De software van KYP verbetert de communicatie op en rond de bouwplaats door aan iedereen alle planning- en voortgangsinformatie online beschikbaar te stellen. Een online platform dat de planning van de klant “in de broekzak van de timmerman” stopt via zijn mobiele telefoon. Zodat iedereen op de bouwplaats inzicht heeft in de gemaakte afspraken. KYP staat voor Keep Your Promise en biedt de gebruikers die informatie die zij nodig hebben om gemakkelijker zijn/haar beloften na te kunnen komen en zodat er (nog) beter wordt samengewerkt. Meer informatie: www.kyp.nl.

Strikolith B.V.
Lancering O2 lichtgewicht productlijn
Strikolith lanceert de lichtgewicht revolutie. Harde korrels op basis van lucht toegepast in sier- en spuitpleisters. Zuurstof is het hoofdbestanddeel binnen deze nieuwe technologie. Dat werkt fantastisch, want meer lucht is minder gewicht. En dat betekent: meer meters in minder tijd én een minder belastend werkproces. Het is voor het eerst dat deze techniek in stukadoorsproducten wordt toegepast. Als introductie van het O2-assortiment, lanceert Strikolith drie hoogwaardige afwerkingen: één spuitpleister en twee sierpleisters. Eén voor binnen en één voor buiten. Meer informatie: www.strikolith.com.