Home » Laatste nieuws » De belangrijkste voordelen van Business Intelligence

De belangrijkste voordelen van Business Intelligence

Wil je een hogere omzet creëren? Weet jij hoe jij je doelgroepen het beste kunt bereiken? Is er misschien ruimte om nieuw personeel aan te nemen? En is het verstandig om je internationaal te gaan oriënteren? Om over zulke vraagstukken de juiste beslissingen te nemen is het essentieel om een duidelijk beeld te hebben van hoe de organisatie ervoor staat. Heb je dat eenmaal helder voor ogen dan kun je goed onderbouwde beslissingen nemen die jou helpen bij het behalen van je doelen. Business Intelligence is hierbij onmisbaar. Eerst het verzamelen van gegevens over het prestatievermogen van je organisatie en vervolgens deze data opslaan en analyseren: daar draait het om bij BI. In dit artikel lichten we drie van de belangrijkste voordelen van BI toe.  

Nemen van beter onderbouwde beslissingen

Verzamel de juiste gegevens uit alle beschikbare bronnen en kijk er kritisch naar. Op basis van deze informatie, kun je goed onderbouwde beslissingen nemen. Voorbeelden zijn het verhogen van het marketingbudget zodat je nieuwe doelgroepen kunt bereiken of  het aanpassen van de prijzen om bepaalde doelstellingen wél te behalen. De keuzes die je maakt zijn gebaseerd op gegevens in plaats van een onderbuikgevoel.

Inspelen op actualiteiten

Maak je regelmatig gebruik van een BI dashboard dat de nieuwste gegevens verzamelt en analyseert over je organisatie? Dat is een goed teken, want dan heb je continu grip op ontwikkelingen in je organisatie op gebieden zoals personeelskosten, omzet en productiekosten. Daarnaast heb je meer inzicht in welke gebieden ruimte is voor groei. Op deze manier kun je snel inspelen op veranderingen, wat een belangrijke voorwaarde is om mee te kunnen gaan met ontwikkelingen in de markt.

Geld verstandig uitgeven

Een ander belangrijk voordeel is de efficiency en flexibiliteit die je kunt creëren met Business Intelligence. Als er bijvoorbeeld minder mensen nodig zijn voor de productie, kun je deze besparing inzetten op andere gebieden. Maar je kunt er ook voor kiezen om in te spelen bij problemen op marketinggebied. Met actuele en relevante informatie over je bedrijf en werkprocessen kun je meer voor elkaar krijgen met minder mankracht.

Ben je benieuwd naar de andere voordelen van BI? Of wil je weten welke mogelijkheden er zijn met Business Intelligence? We vertellen je er meer over tijdens de BouwKennis Jaarbijeenkomst VIP op donderdag 19 september in het Erasmus Paviljoen in Rotterdam. Schrijf je direct in!

Terug naar nieuwsoverzicht